ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 96 klanten

Vastgoedbediende

  • Praktijkgerichte vastgoedcursus.
  • Breed opgezette cursus.
  • Behaal het NHA Instituutsdiploma.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Als vastgoedbediende bent u een rots in de branding voor uw collega's en de rechterhand van de vastgoedmakelaar. Een vastgoedbediende biedt administratieve en commerciële ondersteuning binnen het vastgoedkantoor. Van telefonisch contact met klanten tot het fotograferen van woningen voor de prospectus, de functie is enorm gevarieerd. Deze praktijkgerichte en veelzijdige NHA opleiding Vastgoedbediende bereidt u optimaal voor op deze boeiende baan!

Wat is de rol van de vastgoedbediende binnen het vastgoedkantoor? Hij of zij bevordert de synergie tussen de andere teams en disciplines en ondersteunt de vastgoedmakelaar met diverse taken. Volgende taken neemt u als vastgoedbediende onder andere op:
- U bereidt vastgoeddossiers voor zodat uw makelaar hiermee verder aan de slag kan.
- U bezoekt samen met de makelaar panden voor verhuur of verkoop.
- U maakt plaatsbeschrijvingen.
- U helpt de vastgoedmakelaar bij de promotie van panden.
- U ontvangt nieuwe klanten.
- U maakt overeenkomsten op.
- U organiseert de dagelijkse werking van het vastgoedkantoor.

Na afloop van de opleiding Vastgoedbediende bezit u de nodige theoretische en praktische kennis om mee te draaien in een vastgoedkantoor. U kan de administratieve en commerciële processen voor uw rekening nemen en bent in staat de vastgoedmakelaar professioneel bij te staan in zijn of haar dagtaak. U bent met andere woorden een grote aanwinst voor elk vastgoedkantoor in uw buurt.

PROGRAMMA

Om de gevarieerde functie van vastgoedbediende succesvol uit te oefenen, moet u over een brede achtergrondkennis en diverse vaardigheden beschikken. De cursus is zo opgebouwd dat u al deze zaken stap voor stap verwerft. Hoewel theoretische kennis nodig is, wordt doorheen de cursus voortdurend de verbinding gelegd met de concrete praktijk. Dit maakt uw studie extra interessant. De cursus is opgedeeld in vijf grote delen. Elke deel behandelt een belangrijk thema uit de wereld van een vastgoedbediende.

Deel 1 geeft een inkijk in de vastgoedsector (o.a. het beroep van vastgoedmakelaar en de vastgoedbediende,de syndicus, de vastgoedstylist, diverse gemeente- en overheidsdiensten, de notaris).

In deel 2 behandelen we de dagelijkse werking van het vastgoedkantoor (o.a. strategie en marketing, etiquette en communicatie, informatica, woningtypes en vastgoedbegrippen).

Vanaf deel 3 worden de specifieke vastgoedtaken van een vastgoedbediende uitgediept (o.a. ontleden makelaarsopdracht; prospectie en vastgoedcoaching, documenten bij verkoop of verhuur, juridische en fiscale vastgoedbegrippen).

Deel 4 focust op de verhuurbemiddeling en vastgoedbeheer (o.a. soorten huur, plaatsbeschrijving, huurovereenkomst, rentmeester en syndicus, bouwtechnische begrippen).

Het 5e en laatste deel behandelt de verkoopbemiddeling en overdracht van handelsfondsen (o.a.
verkoopvormen en fiscaliteit, de schatting, verkoopovereenkomst, begeleiding tot bij de notaris).

DIPLOMA

U kunt examen doen voor het instituutsdiploma. Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld een voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo

U ontvangt de cursus Vastgoedbediende in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Dhr. N. Smolders.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.

Studietijd

Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor de opleiding Vastgoedbediende heeft u geen speciale vooropleiding nodig.

Leerboeken

Voor de opleiding Vastgoedbediende heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap

Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Vastgoedbediende €299
of 6 x €49.90
€249
of 6 x €41.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.