ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 96 klanten

Salesmanager

  • Leer voor een internationaal erkend diploma.
  • Leer alle facetten van het verkoopvak.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Salesmanager is de ideale cursus om alle facetten van het verkoopvak te leren. Een professionele verkoper beschikt immers over de kennis om de klant te begrijpen, vast te stellen wat hij werkelijk wenst en om hem vervolgens te overtuigen. De cursus behandelt zowel de verkooptheorieën, de processen als de persoonlijke kwaliteiten van een verkoper. Dit met als doel om u beter te laten functioneren in het verkoopvak. Daar waar nodig wordt de verbinding tussen Sales en Marketing gelegd.

De leerstof van deze cursus sluit aan bij de nieuwe editie van het boek 'Verkoper en verkoop'. De theorie en de praktijk van verkopen komen in gelijke mate aan bod. Er wordt gebruik gemaakt van praktische voorbeelden. Handige checklists maken dit boek heel toegankelijk. Het boek is heel bruikbaar als naslagwerk wanneer u te maken heeft met de verkooppraktijk van alledag. Hoewel het beroep van Salesmanager in de meeste bedrijven overal ter wereld voorkomt, zijn er toch nationale verschillen in de uitvoering van het beroep. Deze cursus bevat derhalve aanvullingen die specifiek zijn voor België. De verschillen situeren zich onder andere op het niveau van marktgegevens, taalgebruik en nationale wetgeving. Tevens worden verschillende instanties toegelicht die een belangrijke bron van aanvullende informatie kunnen zijn.

De cursus volgt de lijnen van de exameneisen van het examen NIMA Sales-A, zoals opgesteld door het Nederlandse Instituut voor Marketing (NIMA). Aldus is deze cursus de ideale voorbereiding voor het behalen van het NIMA Sales-A diploma indien u dit zou wensen.
Dit diploma is een bewijs van vakkennis en is internationaal erkend, ook in België. Het is een veelgevraagd diploma voor interessante verkoopfuncties en het laat u toe om u te onderscheiden op de arbeidsmarkt. 

PROGRAMMA

In deze cursus Salesmanager worden de volgende onderwerpen behandeld:

Verkoopomgeving
• Interne en externe omgeving.
• Marketing, marketingplanning en marketinginstrumenten.
• Afnemersgedrag en financiële kengetallen.

Verkoopmethoden en technieken
• Verkoopanalyse, verkoopplanning en verkoopplan.
• Verkoop en marketingorganisatie.
• Prospectwerving, klanten en klantbehoud, klantenprofiel, accountmanagement.
• Markt en marktonderzoek.

Verkoopefficiëntie
• Communicatie en communicatiemodellen.
• Verkoopgesprekken en technieken, verkoopargumenten, onderhandelen.
• Presenteren en beursverkopen.

Aan het eind van deze boeiende, vakgerichte cursus Salesmanager zijn uw kennis en vaardigheden op het gebied van verkoop aanzienlijk verbeterd. En bent u in staat om de vertaalslag te maken van
theorie naar uw eigen werkomgeving.

DIPLOMA

U kunt naar keuze examen doen voor het NHA instituutsdiploma Salesmanager of voor het internationaal erkende NIMA Sales-A diploma.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Salesmanager in één zending thuis als u kiest voor een eenmalige betaling. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert.  Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar, dus waarom niet vandaag?

Persoonlijke begeleiding via internet
We raden u aan te kiezen voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige en ervaren docent. Dat maakt dat u er nooit alleen voor staat en u de beste resultaten zal boeken. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. De praktische hulp van uw docent speelt een belangrijke rol bij de cursus Salesmanager en is ten zeerste aanbevolen. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. V. Loriaux.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Salesmanager volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
6 maanden bij een gemiddeld studietempo. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Wilt u de cursus Salesmanager met succes volgen, dan is een vooropleiding op middelbaar niveau gewenst.

Leerboeken
Voor de cursus Salesmanager heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Salesmanager €399
of 6 x €66.50
€349
of 6 x €58.20

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.