ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Bloemist

  • Uw eigen Bloemenwinkel beginnen!
  • Uitgebreide en praktische cursus.
  • Incl. boeken over snijbloemen en potplanten.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Bent u een liefhebber van bloemen en wilt u graag een zaak succesvol runnen? Dan is deze cursus helemaal geschikt voor u! Maak uw droom waar en start uw eigen bloemenwinkel. Met deze cursus Bloemist van NHA bent u in staat om snel en met weinig risico een florerende bloemenzaak te starten.

De moderne bloemist is van alle markten thuis! Hij verkoopt via diverse kanalen (winkel, markten, internet, social media) bloemen, planten en bijbehoren zoals cadeauartikelen. Daarnaast maakt hij bloemstukken, koopt slim in en weet als geen ander hoe bloemen en planten verzorgd dienen te worden. Kennis is essentieel!

Verder is het belangrijk dat de bloemist weet hoe hij artikelen kan opfleuren: van de presentatie in de winkel tot het creatief inpakken! Als bloemist, werkt u iedere dag met mensen die u adviseert en helpt de juiste producten te kiezen. U kunt uw creativiteit uiten doordat ieder seizoen andere bloemen of planten in bloei komen. Daarnaast zijn er diverse feestdagen en thema's waarmee u creatief aan de slag kunt. Tijdens de cursus leert u bovendien de inkoop goed op de verkoop af te stemmen en vooral de winkel financieel gezond te maken en te houden!

Voor wie is de cursus Bloemist geschikt?
Deze cursus is ontwikkeld voor iedereen die een bloemenwinkel wil starten, in een bloemenwinkel wil werken of meer wil weten over het werk in een bloemenwinkel! U hebt geen speciale voorkennis of vaardigheden nodig. Hebt u zelfs nog nooit met bloemen en planten gewerkt? Dan kunt u dit leren met de praktijkgerichte opdrachten. Daarnaast krijgt u veel achtergrondinformatie over bloemen, planten en overige artikelen. En in de boeken over potplanten en snijbloemen die u bij de cursus ontvangt, kunt u razendsnel planten opzoeken en lezen welke verzorging ze nodig hebben!

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak!"

PROGRAMMA

Deze veelzijdige cursus Bloemist bestaat uit 16 vakgerichte lessen die worden afgesloten met theorie- en praktijkopdrachten zodat u stap voor stap kunt controleren of u de stof volledig beheerst. Binnen de cursus wordt ook aandacht besteed aan uw eigenheid en kwaliteiten. U bouwt stap voor stap uw kennis uit, wat uw groeiproces als persoon, maar ook als ondernemer ten goede komt.

Het studieprogramma Bloemist bestaat uit 16 lessen, met de volgende onderdelen:
• Assortiment, bloemenkennis en (speciaal) bloemwerk.
• Plantenkennis en verzorging.
• Gebruik van het juiste gereedschap.
• Winkel, locatie en interieur.
• Etaleren en presenteren.
• Organisatie en inkoop.
• Inhaken op de seizoenen.
• Mooie verpakkingen.
• Klantbenadering en service.
• De bloemenbranche.

Na deze cursus weet u exact hoe een bloemenwinkel te runnen. Alle details komen tijdens deze cursus aan bod: van het maken en etaleren van bloemstukken tot en met de promotie van uw winkel. Met deze gedegen cursus Bloemist kunt u van uw hobby uw beroep maken.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als bloemist! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Aan deze cursus is geen examen verbonden. Ons instituutsdiploma Bloemist kunt u aanvragen als u al het huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5.5 of hoger).
Kosten: 19 euro.

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de cursus Bloemist in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Bloemist volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
Cursus Bloemist:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Bloemist + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever langzamer of sneller? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Bloemist heeft u geen speciale vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de cursus Bloemist heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. M. van Wambeke

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van uw zaak, kunt u bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van uw bedrijf kunt u bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema's zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Bloemist €399
of 6 x €66.50
n.v.t. n.v.t.
Bloemist + Bedrijfsbeheer €499
of 12 x €41.60
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als bloemist! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!