ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 96 klanten

Reisagent (basisopleiding)

  • Behaal een waardevol diploma.
  • Unieke cursus voor de toeristische sector.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

De Basisopleiding Reisagent is een unieke cursus voor iedereen die geïnteresseerd is in een carrière in de Vlaamse toeristische sector. Deze populaire cursus leert u de theoretische en praktische kennis eigen te maken om van start te gaan als reisagent in een reisbureau.
De wetgeving in Vlaanderen en de eisen die de moderne reisbranche stelt, zijn de laatste jaren sterk veranderd. Hierdoor is het noodzakelijk om niet alleen kennis te hebben van reisbestemmingen en de rechten en plichten van de reisagent en de reiziger. Commerciële, communicatieve en systeemvaardigheden zijn voortaan ook van groot belang.

NHA ontwikkelde daarom deze gloednieuwe cursus Reisagent, die u stap voor stap op weg helpt naar een fascinerende baan in de moderne reisbranche! U kunt dan denken aan een baan bij alle organisaties die zich bezighouden met de samenstelling en verkoop van reizen, en zult vaak aan de slag gaan als reisagent op een reisbureau. Ook als u reeds in de toeristische sector werkt, kan deze cursus een waardevolle aanvulling zijn op uw huidige kennis.

Kortom, met een diploma van deze cursus Reisagent bent u straks klaar om te starten in de reisbranche!

 

PROGRAMMA

De Basisopleiding Reisagent bestaat uit de volgende onderwerpen:

1. Algemene reiskennis
In deze algemene module wordt u vertrouwd gemaakt met de organisatie van de Vlaamse reisbranche, de wetgeving en de reismarkt in het algemeen.

2. Productkennis en prijsberekeningen
Hierin leert u alles over het vervoer per (huur)auto, trein, boot, vliegtuig of autocar en de verblijfsmogelijkheden. Daarnaast worden verzekeringen naar mate de mensen steeds vaker op reis gaan en verdere bestemmingen bezoeken steeds belangrijker. Dit geldt niet alleen voor het toeristisch reisverkeer maar zeker ook voor de zakenreiziger. Het reisbureau fungeert als tussenpersoon van de verzekeringsmaatschappij en ontvangt hiervoor een bepaalde vergoeding. In de lesstof wordt u vertrouwd gemaakt met alle verzekeringen waarmee u te maken kunt krijgen. In het onderdeel prijsberekeningen leert u de juiste reissommen berekenen van allerlei soorten reizen.

3. Marketing
Alles over een bestemming weten, een prijs kunnen berekenen enzovoort is belangrijk maar minstens zo belangrijk is het om uw product of het reisbureau waarvoor u werkt een imago te geven en dit uit te dragen in de communicatie naar uw potentieel publiek.

4. Extra kennis
Hierin leert u alles over de organisatiestructuur binnen het toerisme en over de verschillende boekingssystemen die er in Vlaanderen worden gebruikt door reisbureau's.

5. Vakantiebestemmingen
U leert de karakteristieken en bezienswaardigheden van de toeristische bestemmingen in Europa en de rest van de wereld. Per land wordt een overzicht gegeven van de geografische ligging, de toeristisch belangrijke regio's, het klimaat en allerlei voor toeristen belangrijke wetenswaardigheden.

Wanneer u slaagt voor het examen ontvangt u het diploma. Hiermee toont u aan over de juiste basiskennis te beschikken en kunt u met vertrouwen gaan solliciteren bij een reisbureau of touroperator.

DIPLOMA

U kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma Reisagent.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus reisagent in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in drie zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. P. Van Hove.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Reisagent volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
9 maanden bij een gemiddeld tempo van 6 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Reisagent heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de cursus Reisagent heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de eerste lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Reisagent (basisopleiding) €399
of 9 x €44.40
€349
of 9 x €38.80

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.