ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Scenario Schrijver

  • Uw eigen privé vakdocent.
  • Tips en trucs van specialisten.
  • Maak van uw hobby uw werk.
  • Leer een perfect scenario schrijven.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Heeft u er altijd al van gedroomd om een scenario voor een film te schrijven? Zou u graag scenario schrijver willen worden? Wij kunnen het u leren. Heeft u de TV ook wel eens uitgezet omdat er te weinig creatief geschreven films en programma's te zien zijn? Als u denkt dat u het beter kunt, kunnen wij u helpen om uw creatieve visie om te zetten naar een reëel scenario. Onze cursus Scenario Schrijver kan deuren openen naar een compleet nieuwe wereld en zelfs een nieuwe manier van leven. Als u van dit leven droomt en geëngageerd bent, dan bieden wij u het instrument om uw vaardigheden te ontwikkelen en het scenario van uw eigen leven te herschrijven!

Waarom onze cursus?
Door in te schrijven voor onze cursus Scenario Schrijver, zet u een eerste stap om uw droom te verwezenlijken. Heeft u al een idee voor een scenario? In deze cursus leert u welk genre u kiest, hoe u geloofwaardige karakters creëert en hoe u uw scenario kunt "fine-tunen" zodat het aansluit bij de wensen van de experts. Verder leert u hoe u inspiratie opdoet, hoe u uw inspiratie omzet in een verhaal en hoe u dit omzet in bijvoorbeeld drama of comedy.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak!"

PROGRAMMA

In deze cursus Scenario Schrijver leert u de kunst van het scenario schrijven, zowel voor films als voor tv-programma's.

Inspiratie- Zit er een fantastisch scenario verborgen in de geschiedenis van uw familie? Dit kan zo zijn en wij leren u hoe u dit op papier zet.

Dialoog- Heeft u ooit geprobeerd om een scenario te schrijven en bleek achteraf dat alle karakters op elkaar leken? Maak u geen zorgen, dit is een veelvoorkomend probleem en wij leren u hoe u dit kunt vermijden.

Genre- Weet u niet zeker of uw scenario onder science fiction of fantasie valt? Wij leren u hoe u uw genre uitkiest, uw doelgroep bereikt en een fantastisch scenario schrijft.

Scenes opzetten- Weet u hoe een achtergrond of decor de perceptie en verwachtingen van het publiek kan beïnvloeden? Onze cursus leert u hoe u de juiste achtergrond kiest voor uw meesterwerk.

Formats- Wist u dat scenario's zeer nauwkeurig moeten worden uitgewerkt? In onze cursus leert u hoe u uw werk op een professionele manier kunt presenteren. Veel scenario's worden afgewezen omdat ze niet in het juiste formaat worden aangeleverd. We leren u hoe u dit vermijdt.

Marketing- Als u kans wilt maken op een vertoning van uw werk op het scherm dan dient u op de hoogte te zijn van de manier waarop de film- en tv-industrie werkt. Onze cursus Scenario Schrijver leert u alles over het zoeken van de juiste personen, hoe u deze personen benadert en hoe u deze mensen kunt overtuigen van de kwaliteit van uw werk. Leraren, journalisten, managers, huisvrouwen….alles wat u nodig heeft is dat ene unieke idee voor een verhaal en er gaat een nieuwe wereld voor u open. Gedrevenheid, talent en een portie geluk spelen een rol bij uw slagen als scenario schrijver. De kennis en geheimen die u nodig heeft vindt u in deze fantastische cursus van NHA!

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als scenario schrijver! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

U kunt het NHA instituutsdiploma Scenario Schrijver aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). Kosten: 19 euro.

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Scenario Schrijver in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Scenario Schrijver volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
Cursus Scenario Schrijver:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Scenario Schrijver + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Scenario Schrijver heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de cursus Scenario Schrijver heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de eerste lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent
Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. S. van Eyck

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van uw zaak, kunt u bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van uw bedrijf kunt u bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema's zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Scenario Schrijver €399
of 6 x €66.50
n.v.t. n.v.t.
Scenario Schrijver + Bedrijfsbeheer €499
of 12 x €41.60
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als scenario schrijver! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!