ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Journalistiek

  • Praktijkgerichte aanpak.
  • Breed scala aan onderwerpen.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Elke dag komen we in aanraking met nieuws. Via o.a. kranten, bladen, internet, radio en tv. Dit alles dankzij ijverige journalisten die na gedegen onderzoek hun heldere verslag publiceren. Wilt u ook elke dag bovenop het nieuws zitten? Regionaal, nationaal of internationaal? Dan is deze nieuwe, boeiende cursus Journalistiek u op het lijf geschreven.

Journalisten genieten veel vrijheid. Als het nieuws maar op tijd wordt aangeleverd, de bronnen kloppen en de beroepsnormen worden nageleefd. Dit maakt de job uitdagend, dynamisch, afwisselend en inspirerend! En dat elke dag opnieuw.
De cursus haakt in op de meest recente ontwikkelingen. De lesstof wordt geadviseerd door het merendeel van de docenten binnen de journalistiek en is zowel bestemd voor beginnend journalisten als voor mensen die reeds langer actief zijn binnen een nieuwsmedium.

PROGRAMMA

De volgende praktijkgerichte onderwerpen komen in de cursus Journalistiek o.a. aan bod:

Kranten & organisatie van dagbladen
Redacties en beleid, persbureaus, freelance journalistiek, organisatie van het nieuws enz.

Online journalistiek
Naast de schrijvende journalistiek en de radio- en televisiejournalistiek heeft een nieuwe vorm zijn intrede gedaan: Online journalistiek. Met aandacht voor 'nieuws vinden' en 'schrijven voor het internet'.

Journalistiek denken en werken
Nieuwsgierigheid, kritische vragen, enquetes en opinieonderzoeken, waarnemingen, congressen en persconferenties, persberichten, automatisering op de redactie enz.

Nieuws, nieuwsbronnen en nieuwsgaring
Het wie, waar, wanneer, waarom en wat van het nieuws. Hoe verricht je research.

Nieuwsberichten en nieuwsverhalen
Aan welke eisen moet een nieuwsbericht voldoen, openingszinnen, overgangen, stoppers en kortjes, tips voor een goed nieuwsbericht, aanpak bij het schrijven van een nieuwsverhaal en veel praktijkvoorbeelden.

Verslag en interview
Soorten verslagen en veel praktische tips voor het schrijven van een verslag. Soorten interviews, een interview maken, communicatie, uitwerking, telefonisch interview enz.

Reportage en achtergrondverhaal en genres
Met ruim aandacht voor het schrijven volgens het zevenstappenplan.

Koppen, bijschriften en illustraties
Koppen maken, soorten koppen, foto's, infographics, quotes enz.

Recht en ethiek
Rechtsnormen en -regels, fair play, onafhankelijkheid, vrijheid van meningsuiting en beroepsnormen.
U kunt de cursus afsluiten met een instituutsdiploma of een getuigschrift.

Dankzij de praktijkgerichte aanpak krijgt u snel alle kennis en vaardigheden onder de knie, waardoor u op een breed gebied aan de slag kunt in de journalistiek.

DIPLOMA

U kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma Journalistiek.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Journalistiek in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in vier zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. L. Willaert

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Journalistiek volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
12 maanden bij een normaal studietempo. Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Journalistiek heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de cursus Journalistiek heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de eerste lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Journalistiek €299
of 12 x €25.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.