ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Pedagogiek

  • Leer alles over de aspecten van pedagogiek.
  • Behaal al in 6 maanden het diploma.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Bent u net ouder geworden of heeft u nog jonge kinderen? Of heeft u tijdens uw werk te maken met kinderen en wilt u zich bekwamen in de omgang met hen? Wellicht bent u geïnteresseerd in de invloed van opvoeding en het gezin op een kind? De cursus Pedagogiek geeft u in alle gevallen de informatie die u nodig heeft om bewust pedagogisch om te gaan met kinderen. In 24 lessen wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van de pedagogiek en leert u hoe u deze theorie kunt toepassen in uw eigen praktijksituatie. 

Pedagogiek is de studie van de manier waarop volwassenen kinderen grootbrengen en opvoeden. Het richt zich op de ontwikkelingsfasen van kinderen en de relatie tussen kind en omgeving (familie, vrienden, school, media, etc.).  

Als ouder/opvoeder zult u proberen het kind zelfstandigheid, onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid aan te leren, zodat het zich in onze maatschappij staande kan houden. Opvoeden kunt u leren: het is een leerproces waarbij u meegroeit met uw kind. 

Met de NHA-cursus Pedagogiek leert u aan de hand van helder gestructureerde lessen alles over de verschillende aspecten van pedagogiek. Een aanrader voor vaders en moeders, opa's en oma's, ooms en tantes, en een perfecte (bij)scholing voor iedereen die beroepsmatig met kinderen werkt.

PROGRAMMA

Tijdens de cursus wordt een voorbeeldgezin gevolgd om de lesstof te laten aansluiten bij uw eigen praktijksituatie (het opvoeden van kinderen op welke wijze dan ook). Daarnaast zult u relevante artikelen en andere praktijkvoorbeelden in de lessen zien terugkomen. Met deze praktijkvoorbeelden kunt u de theorie nog beter plaatsen en het zal bijdragen aan een gevoel van herkenning: het genieten van het gezinsleven, de liefde voor kinderen, maar ook de hectiek en zelfs de onmacht. Het is een kunst om daar op een evenwichtige manier mee om te gaan. 

In de eerste les leert u wat pedagogiek inhoudt en in les twee wordt nader ingegaan op de visies van bekende pedagogen. Vervolgens worden vanaf de babytijd tot de late adolescentie verschillende aspecten van de opvoeding bestudeerd.

Hierbij valt te denken aan:
• Lichamelijke, motorische, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van een kind.
• (Omgaan met) boosheid en agressie.
• Pesten.
• Vriendschappen en verliefdheden.
• Seksualiteit.
• Het verschil tussen jongens en meisjes.
• Internet, tv en nieuwe media.
• Grensoverschrijdend gedrag.
• Stoornissen en handicaps.
• (Omgaan met) ziekte en dood.
• Kinderziektes.
• …. aangevuld met andere relevante leerinhouden.

DIPLOMA

U kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma Pedagogiek.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de cursus Pedagogiek in twee zendingen (studie-eenheden) thuis. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. I. Deleu.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Pedagogiek volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
6 maanden bij een normaal studietempo. Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor deze cursus Pedagogiek is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk.

Leerboeken
Voor deze cursus Pedagogiek heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% van het lesgeld aan uw werkgever (afhankelijk van de grootte van de onderneming).

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Pedagogiek €319
of 6 x €53.20
€249
of 6 x €41.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.