ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Kindercoach

  • Praktijkgerichte cursus.
  • Studiebegeleiding door vakdocent.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Helpt u kinderen graag op weg? Dan is deze opleiding ongetwijfeld perfect voor u! In de NHA opleiding Kindercoach leert u kinderen en jongeren optimaal te begeleiden in hun ontwikkeling, ze te stimuleren en hun talenten  ten volle te benutten. U biedt bovendien zowel ouder als kind professionele ondersteuning bij opvoedingsproblemen en gedragsproblematiek. Deze cursus biedt u alvast heel nieuwe inzichten die u meteen in de praktijk kan toepassen.

De modulaire opzet zorgt er alleszins voor dat de cursus gevarieerd en boeiend blijft. Binnen de cursus wordt er veel aandacht besteed aan de eigenheid en kwaliteiten van u als cursist. U leert stap voor stap uzelf beter kennen, wat uw groeiproces als persoon, maar ook als coach ten goede komt. Door het volgen van de opleiding ervaart u ongetwijfeld de positieve werking van coachen en bouwt u meer kennis, zelfkennis en zelfvertrouwen op.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak!"

PROGRAMMA

De cursus Kindercoach omvat vier modules die kindercoaching telkens vanuit een ander perspectief benaderen. We starten de cursus met een toelichting op het coachen van kinderen. In deze drie lessen staan vooral de attitudes en vaardigheden van de coach voorop.

In de tweede module breiden we deze informatie vervolgens uit met acht lessen psychologische gespreksvoering, toegespitst op coaching in de opvoeding. Hierbij krijgt u onder meer inzicht in verschillende technieken die u kunnen helpen om kinderen en jongeren blijvend te motiveren voor coaching en om ouders zo goed mogelijk te begeleiden in het opvoedingsproces.

Als kindercoach is kennis over de ontwikkeling van het kind onontbeerlijk. In de module ontwikkeling van een kind nemen we u in vier lessen mee doorheen de psychologische en cognitieve ontwikkeling van het kind en de theorieën die daar rond werden ontwikkeld. U leert op welke manier u de normale ontwikkeling optimaal kan ondersteunen. Daarnaast biedt de cursus u handvaten om  ouders en opvoeders bij te brengen hoe ze hiermee om moeten gaan. Het stimuleren van kinderen staat centraal.

Niet elk kind ontwikkelt zich echter volgens de gemiddelden. Ook kinderen van wie de ontwikkeling bedreigd wordt door interne of externe factoren, moeten we maximaal ondersteunen. In de module opvoedings- en ontwikkelingsproblemen gaan we in op allerlei mogelijke oorzaken van afwijkende ontwikkeling. We bekijken wat gedragsproblemen zijn, hoe ze ontstaan en hoe we ermee kunnen omgaan. We besteden echter ook aandacht aan factoren die de normale ontwikkeling kunnen beïnvloeden, zoals een echtscheiding of armoede. Bovendien gaan we ook ernstige bedreigingen van de ontwikkeling, zoals mishandeling niet uit de weg.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als kindercoach! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Aan deze cursus is geen examen verbonden. Ons instituutsdiploma Kindercoach kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). Kosten: 19 euro.

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo

U ontvangt de cursus Kindercoach in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Onthaalouder volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

Opleiding Kindercoach:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Kindercoach + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever langzamer of sneller? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd

Per week moet u rekenen op ongeveer 4 uur.

Vooropleiding

Voor de cursus Kindercoach heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken

Voor de opleiding Kindercoach heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap

Bij de eerste lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% van het lesgeld aan uw werkgever (afhankelijk van de grootte van de onderneming).

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Mevr. I. Deleu.

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!

Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van uw zaak, kunt u bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van uw bedrijf kunt u bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema's zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Kindercoach €399
of 6 x €66.50
n.v.t. n.v.t.
Kindercoach + Bedrijfsbeheer €499
of 12 x €41.60
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als kindercoach ! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!