ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Belangrijke informatie over onze cursussen

 

Waarom studeren bij NHA?

NHA is erkend door de Vlaamse Overheid
NHA biedt haar cursisten extra zekerheid omdat ze erkend is als opleidingsverstrekker door de Vlaamse overheid voor subsidie middels de KMO-portefeuille (voor werkgevers en zelfstandigen).
Dit betekent dat NHA u alle noodzakelijke opleidingsmiddelen en -procedures kan voorleggen om een kwaliteitsvolle opleiding te garanderen. U bent hierdoor altijd verzekerd van een uitstekende kwaliteit, een vakkundig advies, een goede begeleiding en een optimale service. Bovendien is NHA ISO gecertificeerd.

ISO 9001 gecertificeerd
Het kwaliteitsmanagementsysteem van NHA is ISO 9001 gecertificeerd. Dit betekent dat een NHA-studie altijd actueel is, u uitstekend wordt begeleid en dat de examens afgestemd zijn op de laatste eisen. Een ijzersterke kwaliteitsgarantie!

Onderzoek wijst uit dat cursisten zeer tevreden zijn over NHA
Onafhankelijk onderzoek onder cursisten van NHA wijst uit dat men bijzonder tevreden is over de cursussen, de begeleiding, de service en de gunstige prijsstelling.
Bron: onderzoek uitgevoerd door Newcom Research en Consultancy.

Het begon 80 jaar geleden
De basis voor NHA werd in de jaren 30 gelegd door een onderwijzer die mensen wilde helpen die vooruit wilden komen en daarvoor schriftelijk onderwijs kozen. Dat helpen is altijd gebleven en inmiddels volgden naar schatting meer dan 2.000.000 cursisten met succes en veel plezier de diverse cursussen van NHA. NHA heeft altijd al tot de modernste onderwijsinstellingen behoord en staat garant voor een uitstekende leskwaliteit en service.
In uw eigen tempo studeert u voro een veelgevraagd diploma
Thuis een cursus volgen met NHA
NHA legt zich toe op veelgevraagd schriftelijk onderwijs: talen, beroepscursussen, computercursussen, marketing, managementcursussen en secundair onderwijs. Dat is onze kracht. Alle aandacht en ervaring gaat uit naar deze vakgebieden. Dat betekent een duidelijke voorsprong in kwaliteit. NHA leidt op voor diploma's die geapprecieerd worden door bedrijven, overheid en instellingen.

Uw levensstijl kunt u handhaven

U kunt uw thuisstudie vlot combineren met uw job, hobby's en gezinsleven. De lesstof verwerkt u het best op regelmatige basis, maar ú beslist uiteindelijk wanneer, waar en hoe snel u de lessen bestudeert. Dankzij het systeem van afstandsonderwijs mist u geen enkele les, maar ook geen enkel feestje.

Een schriftelijke thuisstudie is zeer efficiënt
U verliest geen tijd met reizen. U studeert waar u wilt en wanneer u wilt. Verloren uurtjes kunt u nu aan uw studie besteden. U bent niet gebonden aan vaste lesuren of lesdagen. Studeert u gemakkelijk in de avonduren? Of leert u liever 's morgens? Drinkt u graag tussendoor een kopje koffie of heeft u behoefte aan wat afwisseling? Met een schriftelijke studie van NHA kunt u zelf bepalen hoe, waar en wanneer u studeert. U bent baas over uw eigen tijd en bepaalt zelf uw manier van studeren. Zo wordt studeren plezierig.

Iedereen kan een cursus van NHA volgen
Om bij NHA een studie te kunnen volgen hoeft u zeker niet uitzonderlijk  begaafd te zijn. NHA gaat er namelijk bij de samenstelling van de cursussen van uit dat niet iedereen tot de "besten" van de klas behoorde. De lessen zijn helder en duidelijk. Voor de meeste NHA-cursussen is geen speciale vooropleiding nodig.Leeftijd is niet belangrijk

Leeftijd is niet belangrijk
NHA heeft cursisten van alle leeftijden. Zeer jonge cursisten, maar ook veel cursisten van 60 jaar en ouder. Studie houdt hen geestelijk fit en geeft enorm veel voldoening. Wetenschappelijk (en in de praktijk) is aangetoond, dat ouderen niet slechter leren. Studie kan een mooie vrijetijdsbesteding en een perfecte training van de hersenen zijn.

Een NHA-cursus is stukken voordeliger
Dat kan honderden euro's schelen. Dit is mogelijk door de grote eigen drukkerij. Maar ook doordat u bij NHA alleen de veelgevraagde cursussen vindt. En tenslotte zijn de kosten ook lager door het grote aantal cursisten. U betaalt eenmalig inschrijfgeld en wordt tegelijk met de eerste lesgeldtermijn in rekening gebracht. Door de lage lesgelden kan iedereen van het schriftelijk NHA-onderwijs profiteren! Dus hoge kwaliteit tegen lage lesgelden. En u kunt betalen in gemakkelijke termijnen.

U mag uw cursus opzeggen
U bent niet verplicht om een cursus af te maken. Het is altijd mogelijk dat u tussentijds moet stoppen om persoonlijke redenen. NHA begrijpt dat. U kunt dan ook zonder problemen een cursus met begeleiding van NHA tussentijds beëindigen. In dat geval betaalt u alleen de reeds ontvangen lessen.

Unieke voordelen bij NHA

U kunt elke dag starten
U kunt uw studie starten wanneer u wilt. Het is niet nodig om tot het begin van een nieuw schooljaar te wachten. De leraren van NHA staan altijd voor u klaar. Wanneer u plannen heeft om met een cursus te beginnen is het verstandig om de aanvang van uw studie niet uit te stellen. U weet immers: "van uitstel komt afstel". Start dus vandaag nog met een cursus.

Kies uw eigen tempo
Al onze cursussen zijn gebaseerd op het tempo dat het beste past bij de gemiddelde cursist. Het gemiddelde studietempo ligt bij de meeste cursussen van NHA op 4 lessen per maand. Maar u kunt zelf een ander studietempo kiezen. Heeft u meer tijd vrij of wilt u sneller studeren? Dat kan. U kunt de lessen in een tempo van bijvoorbeeld 6 of 8 lessen per maand ter correctie opsturen. Wilt u meer tijd aan elke les besteden, of heeft u een periode met veel andere werkzaamheden? Volg dan 2 lessen per maand. NHA past zich aan uw tempo aan. U bepaalt altijd uw eigen studietempo!

U leest alles zo vaak u wilt
Wie droomde er vroeger in de klas niet eens even weg? Dan had u meteen de stof gemist. Dat probleem is verleden tijd met een schriftelijke NHA-studie, want alles wat u moet weten staat in de lessen. Heeft u iets in de lessen niet begrepen, dan kunt u het heel eenvoudig opnieuw lezen. Het tempo van een leraar voor de klas kan soms te hoog (of te laag) zijn. Dat is het nooit bij uw NHA-cursus, want u bepaalt uw eigen tempo en leest de stof zo vaak als u wilt. Zijn er dan nog vragen, dan is er uw geduldige leraar om u te helpen.

Geen concurrentiestrijd in de klas
Geen ongelijke aandacht voor de één of de ander. U heeft niets te maken met het tempo van anderen. U wordt niet afgeremd of opgejaagd. U werkt rustig in uw eigen tempo. U heeft als het ware uw eigen privé-klasje.

Tijdelijk onderbreken is geen probleem
Als u tijdelijk verhinderd bent, hoeft u de cursus niet op te zeggen. U heeft namelijk het recht om een cursus gedurende ten hoogste 4 maanden per cursus te onderbreken. Gaat u eens lang met vakantie of dwingen uw werk- of privé-omstandigheden daartoe, dan is deze mogelijkheid om te onderbreken een uitkomst.
100% Examengarantie
De unieke 100% EXAMENGARANTIE van NHA
Mocht een cursist onverhoopt niet slagen voor het eerste examen dan wordt hij of zij door NHA gratis opgeleid voor het volgende examen. U kunt opnieuw uw huiswerk insturen en altijd rekenen op de hulp van uw leraar bij het beantwoorden van uw vragen. Hij zal u perfect begeleiden. Daarvoor zijn geen extra kosten verschuldigd, behalve het examengeld voor het tweede examen. U betaalt dus nooit méér lesgeld dan het bedrag dat bij de betreffende cursus is aangegeven.
Deze EXAMENGARANTIE is uiteraard niet van toepassing op cursussen die tussentijds worden opgezegd en zelfstudie-cursussen. NHA kan EXAMENGARANTIE bieden omdat zij overtuigd is van de kwaliteit van de lessen en de deskundigheid van de ervaren leraren.

Proefexamens en examentraining
U wordt degelijk en grondig opgeleid en voorbereid op het examen. NHA werkt in diverse cursussen met zogenaamde "proefexamens". Deze proefexamens zijn de ideale manier om te testen hoe goed u de inhoud van de cursus kent. U kunt dus zelf beoordelen of u klaar bent voor het afleggen van een examen. De uitslag van een proefexamen geeft duidelijk aan, of bepaalde onderdelen van de leerstof nog eens onder de loep genomen moeten worden. U kunt dan uw kennis gericht bijschaven. Deelnemen aan een examen is niet verplicht. Het is uw vrije keuze om een examen af te leggen.Onze behulpzame adviseurs staan u graag te woord

Altijd een vriendelijk advies

Voor meer info bel: 03/257 51 91. De vriendelijke adviseurs en adviseuses van NHA staan u graag te woord. Het maakt niet uit of u al heeft ingeschreven of dat u nog geen cursist bent. Wij nemen de tijd voor al uw studie- of algemene vragen.

Hartelijke leraren en kwaliteitslessen

Uw eigen behulpzame leraar

Alleen bekwame en vriendelijke leraren en leraressen komen in aanmerking voor een aanstelling bij NHA. Heel belangrijk is dat ze volledig bevoegd zijn en een jarenlange praktijkervaring hebben. Maar NHA vindt het zeker zo belangrijk dat het menselijke leraren zijn. Uw leraar of lerares heeft maar één doel voor ogen: u helpen, steunen en adviseren. Er is alle tijd voor u. Hierdoor verloopt uw cursus goed en kunt u prima resultaten boeken.

De hoge kwaliteit van de lessen
De lessen van NHA worden met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Daarbij staat voorop dat de lessen vooral helder en duidelijk moeten zijn. U heeft er geen woordenboek bij nodig. U leert alleen de stof die echt nodig is. Ballast wordt achterwege gelaten. U zult de lessen snel begrijpen dankzij de overzichtelijke opbouw en duidelijke illustraties.

De handige lessen
Geen gezoek of geblader in boeken. U vindt alles in de lessen: duidelijk, in volg-orde en op zijn plaats. De cursussen van NHA zien er anders uit. Ze zijn beter doordacht. Gemaakt voor uw gemak. Elke les vormt een afgerond geheel en geeft u het gevoel weer een bouwsteen aangebracht te hebben. Als de stof verandert, wordt de betreffende les meteen vervangen. NHA kan dankzij haar moderne drukkerij de lessen per dag opnieuw drukken. Een beter systeem bestaat niet. In de kosteloze fraaie opbergmap(pen) die u bij de lessen krijgt meegezonden, kunt u de lessen heel gemakkelijk opbergen.

Alle cursussen zijn helemaal compleet, zonder extra kosten
Alle cursussen zijn helemaal compleet, zonder extra kosten. U hoeft niets na te bestellen of naar de winkel te gaan. Alles wat bij de cursus hoort, krijgt u automatisch thuisgezonden door NHA. Ook de fraaie opbergmappen voor lessen. U betaalt geen cent extra!Duidelijke lessen en de fraaie verzamelmap: een waardevol naslagwerk

Al het materiaal blijft uw eigendom

Wanneer u cursist bent bij NHA worden de lessen die u ontvangt uw eigendom. U hoeft dus geen lessen terug te zenden. Hierdoor kunt u later nog eens teruggrijpen naar dit lesmateriaal, en zo uw kennis opfrissen of bepaalde zaken nog eens nakijken. Ook is de lessenserie op zich een fijn bezit. In de fraaie verzamelmappen vormt zich een waardevol naslagwerk, dat op uw boekenplank niet zal misstaan.

Studiebegeleiding:
Huiswerk en correctie (per post of internet)
NHA biedt u de mogelijkheid om te studeren via internet of via de post. U krijgt de leerstof altijd schriftelijk opgestuurd, en maakt op dat moment de keuze, of u het huiswerk per post of via internet naar uw leraar gaat opsturen. 
Huiswerk maken en inzenden naar uw leraar is niet verplicht, maar wel verstandig voor het succesvol afronden van uw studie. Aan het einde van iedere les vindt u de vragen of opgaven. De lesstof vindt u terug in de les die u net bestudeerd heeft. U kunt gebruik maken van het uitwerk-papier dat u bij de cursus ontvangt. U stuurt het huiswerk rechtstreeks naar uw leraar (per post of internet) die het dan snel weer naar u terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg en antwoord op uw eventuele vragen.

Contact met medestudenten via NHA-studentenplaza
Door in te loggen op NHA studentenplaza kunt u direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen leren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk!

Tot 5 jaar lang huiswerk insturen 
Ook dat is uniek in België. Heeft u alle lessen van de cursus al ontvangen, maar bent u niet helemaal 'bij' met uw studie? Ga dan gerust in uw eigen tempo verder. Blijf de lessen in uw eigen tempo ter correctie inzenden. Uw leraar blijft u helpen en begeleiden. Daar zijn voor u geen extra kosten aan verbonden.
Aan het einde van de cursus wordt u de trotse bezitter van een waardevol diploma of getuigschrift. Uw carrièrekansen nemen toe. Familie en vrienden zullen u bewonderen om uw fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats.Na een aangename studie: het felbegeerde diploma

Diploma's en getuigschriften
Samen met uw leraar werkt u naar het examen of het getuigschrift toe. Examens zijn niet verplicht. Wanneer u als vrijetijdsbesteding wenst te studeren kan dat natuurlijk ook. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van uw kant  kunt u met een gerust hart de uitreiking van een diploma of getuigschrift tegemoet zien.

NHA biedt u de volgende mogelijkheden:

A. Instituutsdiploma

NHA verzorgt voor de meeste cursussen de schriftelijke instituuts-examens zelf. Wanneer u voor een NHA-instituutsexamen slaagt, ontvangt u het gewaardeerde instituutsdiploma. De examens worden tweemaal per jaar, in januari en juni, in Antwerpen afgenomen. U zult dan met meerdere NHA-cursisten tegelijk op één dag het examen afleggen. Het tijdstip waarop de NHA-instituutsexamens worden gehouden, wordt door NHA tijdig aan u bekend gemaakt.
De examenzaal is met openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar. Duidelijke instructies en een stadskaartje met de route ontvangt u van NHA. De kosten van deelname aan het instituutsexamen bedragen € 125.

B. Getuigschrift (als u geen examen doet)
Na afloop van iedere cursus met studiebegeleiding kunt u een NHA-Getuigschrift ontvangen. Dit getuigschrift kunt u schriftelijk aanvragen. Dat kan wanneer u de cursus heeft gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie heeft ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus bent u de trotse bezitter van een getuigschrift van NHA, dat zijn waarde in het bedrijfsleven bewezen heeft. De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen € 19.

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd en verliest u geen kostbare werktijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsverantwoordelijke. NHA is erkend door de Vlaamse Overheid voor de KMO-portefeuille. Hierdoor ontvangt de werkgever subsidie van de overheid om haar werknemers op te laten leiden.

Studeren in het buitenland
Wanneer u, om welke reden dan ook, in het buitenland bent en toch wilt studeren, dan is schriftelijk onderwijs een goede mogelijkheid. NHA heeft veel cursisten die in het buitenland wonen en werken en van deze mogelijkheid gebruik maken. Bij de organisatie van de lesverzending, de correctie en huiswerkverzending is daar rekening mee gehouden. Wij zenden u daarom de lessen graag toe, waar ook ter wereld. U kunt ook zonder problemen uw huiswerk naar uw leraar sturen. Neem voor meer informatie telefonisch contact op met onze adviseurs.

U weet het...
Van uitstel komt afstel. Zet daarom nú even door en profiteer de rest van uw leven van deze beslissing.