ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Sterke Drankenkenner

Sterke Drankenkennis

  • Leer alles over Sterke dranken.
  • Ideaal als u werkt in de horeca.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Studeer thuis in uw eigen tempo.
  • Direct contact met medestudenten.

Sterke Drankenkennis

Werkt u in een drankenhandel, bar of restaurant of houdt u gewoon van een heerlijke Schotse whisky of Russische wodka? In de cursus Sterke Drankenkennis maken we u wegwijs in de wereld van de sterke of gedistilleerde dranken. Achter iedere  fles sterke drank gaat een boeiend en verrassend verhaal schuil: een sensatie van smaak, een specifieke productiemethode, een uniek productiegebied of zelfs een compleet nieuw ingrediënt. In deze cursus doorloopt u de wetenschap van sterke dranken, u leert onder andere:

- De geschiedenis van grondstoffen van sterke dranken.
- Het proeven van dranken: geur, kleur en smaak.
- De verschillen tussen sterke dranken gedestilleerd uit granen, suiker of vruchten.
- De relatie tussen alcohol en gezondheid.
- De verkoop van sterke drank en de Europese wetgeving.

De cursus Sterke Drankenkennis is ideaal voor medewerkers in de horeca die het cliënteel van goed advies willen voorzien.  Uw kennis komt ook van pas in cafés, restaurants of in een drankenhandel. De cursus is  echter ook interessant voor liefhebbers die hun drankenkennis graag willen uitbreiden.

 

Studieprogramma

De cursus Sterke Drankenkennis bestaat uit 11 lessen. In de eerste lessen kijken we naar de geschiedenis van gedistilleerde dranken en de basis voor een indeling naar grondstoffen. U krijgt ook achtergrondinformatie over het distillatieproces. Ook belangrijk is de les die een beeld geeft van het proeven van sterke dranken. Hoe proeven we? Waar letten we op bij de kleur, geur en smaak? Wat is de invloed van houtrijping? En als allerbelangrijkste: kan men basisgrondstoffen herkennen in het distillaat? Bovendien krijgt u theorie rondom alcohol en gezondheid. Wat is er goed voor ons en wat gebeurt er als we te veel alcohol drinken?

Vervolgens gaat de cursus dieper in op de verschillende sterke dranken. We beginnen met de gedistilleerde dranken gemaakt uit granen. De belangrijkste en bekendste is toch wel whisk(e)y. Van belang hierbij zijn ook de (inter)nationale producenten die door de geschiedenis heen vorm hebben gegeven aan deze producten. Na granen, behandelt de cursus de gedistilleerde dranken gemaakt uit vruchten zoals druiven, appels en peren, bijvoorbeeld cognac of calvados. Daarnaast kan men ook uit planten alcohol distilleren. Het bekendste voorbeeld hiervan is tequila. Verder  werpt de cursus een blik op anijsdranken, likeuren en cocktails.

Ter afsluiting van de cursus geven wij u een compleet beeld van de verkoop en Europese wetgeving rond gedistilleerde dranken. We leren u de wetgeving rond etikettering en hoe u een etiket leest. Tevens komen ontvangst, opslag en verkoop van sterke dranken aan bod. We raden u echter ook aan om zelf op zoek te gaan naar bijkomende informatie. U kunt natuurlijk geen kennis van sterke dranken opdoen zonder een en ander in de praktijk toe te passen.

DIPLOMA

U kan examen doen voor het instituutsdiploma Sterke Drankenkennis.

Een Getuigschrift kan u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Zo Studeert U

Studeer thuis in uw eigen tempo

U ontvangt de complete cursus Sterke Drankenkennis in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Als u kiest voor studeren met hulp, staat u er dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Zij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Mevr. L. Geudens.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Sterke Drankenkennis volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

3 maanden bij een gemiddeld tempo van  3 à 4 lessen per maand. Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo.

Vooropleiding:

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken:

Voor de cursus Sterke Drankenkennis starten heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap:

Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

Cursusleiding:

Mevr. L. Geudens

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% van het lesgeld aan uw werkgever (afhankelijk van de grootte van de onderneming).

Vragen?
Bel gerust voor een deskundig en vriendelijk antwoord op al uw vragen naar: 03 257 51 91
Of e-mail: info@nha.be

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Sterke Drankenkennis €179
of 3 x €59.70
€149
of 3 x €49.70
  begeleiding via internet mogelijk  

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.