ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Horecamedewerker

  • Optimaliseer uw gastheer-/gastvrouwschap.
  • De ideale start voor een carrière in de horeca.
  • Tips en trucs van specialisten.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Studeer thuis in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Gaat u graag met mensen om en houdt u van een gezellige sfeer? Vindt u het prettig om uw gasten elke dag het beste te bieden? Dan is de cursus Horecamedewerker zeker geschikt voor u. Ook als u reeds werkzaam bent binnen de horeca is deze cursus geschikt om uw kennis en vaardigheden op te frissen en uit te breiden Met deze cursus wordt de invulling van goed gastheer/-vrouwschap geoptimaliseerd.

De eerste indruk die u als horecamedewerker geeft, is van levensbelang! Dit ziet u vaak extra sterk bij social media, waar recensies ervoor zorgen dat mensen wel of niet naar bepaalde uitgaansgelegenheden gaan. Een warme ontvangst, een vlotte organisatie, een correcte omgang en juiste aanbevelingen, kortom: uitstekend gastheer/-vrouwschap zal leiden tot terugkerende, maar ook tot nieuwe klanten.

Deze cursus bevat basiskennis voor de vaktechnische en operationele aspecten van de horeca. Medewerkers kunnen hierdoor niet alleen beter inspelen op de eisen van de overheid, maar hebben ook meer aandacht voor een efficiënte samenwerking en de wensen van de gasten.
Wie voor een cursus van NHA kiest, investeert in zichzelf. Een betere service, een aangenamere werksfeer, een hoger professionalisme. Kortom: meer kwaliteit en een hoger rendement. U investeert wat tijd, wij bieden u professionaliteit.

Voor wie is deze cursus geschikt?
De cursus is bedoeld voor mensen die van plan zijn in de horeca te gaan werken, maar zeker ook voor personen die al in het bezit zijn van de nodige horeca werkervaring en graag hun kennis en vaardigheden verder willen uitbreiden. U kan aan de slag in een café, bistro, restaurant enzovoort!

Heeft u de cursus afgerond? Dan adviseren we u een mogelijke verdere verdieping van uw kennis met de cursus 'Wijnkennis'. Voor een maximaal resultaat maakt u van opleiding en bijscholing een permanente uitdaging.
Start vandaag nog en maak carrière binnen de horeca!

PROGRAMMA

De cursus bestaat uit vier modules die meerdere lessen bevatten:

In de module wetgeving en sociale hygiëne wordt kort ingegaan op het ontstaan van de horeca en de verschillende soorten horecabedrijven. Vervolgens gaat men verder met de wetgeving betreffende alcohol, roken en auteursrechten, maar komt ook de arbeidswet en arbeidsongevallen aan bod. Daarna wordt het begrip sociale hygiëne nader bekeken en vanuit ergonomie verder uitgewerkt naar HACCP.

Binnen de module basistechnieken en werkorganisatie wordt gestart met een les over het belang van een goede planning. In de volgende lessen komt de mise en place (alle voorbereidende werkzaamheden) en vakterminologie aan de orde. De module wordt afgesloten met een praktische bespreking van een restaurantdienst, vanaf de ontvangst van de gasten tot en met het einde van de dienst.

In de module drankenkennis komen zowel de bereiding, de inkoop als de bewaring van verschillende dranken aan bod: bier, (versterkte) wijn, sterke drank, niet-alcoholische dranken en ten slotte cocktails. Ook wordt er ingegaan op de serveerwijze van diverse dranken. 

In de module communicatieve vaardigheden komt het communicatieproces met de gasten en met collega's onderling aan de orde. Vervolgens worden verschillende soorten gedrag besproken en behandelen we welke vormen van communicatie op welk moment kunnen worden toegepast.

DIPLOMA

U kan examen doen voor het instituutsdiploma Horecamedewerker.

Een Getuigschrift kan u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Horecamedewerker in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor studeren met hulp, staat u er dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. I. Herpoelaert,
Mevr. S. Vergote.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Horecamedewerker volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Horecamedewerker is geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de cursus Horecamedewerker heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% van het lesgeld aan uw werkgever (afhankelijk van de grootte van de onderneming).

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Horecamedewerker €299
of 6 x €49.90
€249
of 6 x €41.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.