ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Wijnkennis

  • Ideaal voor elke fijnproever.
  • Ideaal als u werkt in de horeca.
  • Prachtig kleuren lesmateriaal.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Studeer thuis in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Bent u een fijnproever en wilt u kennis opdoen over wijn en de wijnlanden? Volg dan deze cursus Wijnkennis waarin u wegwijs wordt gemaakt in de fascinerende wijnwereld. U zult merken dat deze reis veel verder gaat dan de lokale wijnkelder. We nemen u mee in een prachtige reis over de wereld en laten u kennismaken met de rijke achtergrondinformatie die de wijnwereld u biedt.

De cursus Wijnkennis is op een uiterst professionele manier opgezet. Stap voor stap begeleiden we u in uw weg naar wijnkenner. U zult alom gerespecteerd worden om uw wijnkennis bij gelegenheden waar wijn geschonken wordt. Naast het proeven en keuren van wijnen zult u snel in staat zijn om ook de afkomst van de smaak te kunnen duiden.

U zult merken dat u snel de smaak te pakken heeft. Aan het eind van deze cursus kunt u de diverse wijnlanden over de hele wereld noemen en aangeven welke wijnen zij produceren. Met de kennis die u met deze cursus opdoet en het proeven van de wijn wordt u een echte wijnkenner. Deze cursus dient verschillende doeleinden:
- Het kopen van een fles wijn voor een gezellig familiediner.
- U schenkt een fles wijn aan een relatie of bij een jubileum.
- U bent werkzaam binnen de horeca en wilt uw klanten van goed wijnadvies voorzien.

PROGRAMMA

U begint in de wijngaard en maakt kennis met de wijnbouw, de wijnbereiding en de diverse wijnstijlen. Hierna bezoeken wij even Brussel als het hoofdkwartier van de EU waar alle regelgeving op Europees niveau wordt vastgesteld. Na deze regelgeving krijgt u alle informatie over het proeven van wijn. Waar moet u aan denken, waar moet u rekening mee houden en wat is toch een kwispedoor?

Na deze lessen heeft u inmiddels een goede basis en een algeheel begrip over wat wijnbouw en wijnbereiding inhoudt maar ook welke regels hieraan ten grondslag liggen. Dan is het tijd om ook daadwerkelijk onze reis te beginnen en van start te gaan. Deze start vraagt natuurlijk om een feestje; we ontkurken daarom als eerste de feestwijn bij uitstek, een champagne. U begint uw wijnreis in Frankrijk. De spannende reis die u met deze cursus Wijnkennis maakt, omvat natuurlijk niet alleen de gebieden van Frankrijk. U zult kennis maken met de wijngebieden van over de hele wereld. Heeft u weleens een wijn geproefd uit Libanon? Of een wijn uit China?

Vanuit Frankrijk vervolgen wij onze reis naar Italië en daarna naar Spanje en Portugal. Heeft u wel eens een wijn uit Oostenrijk geproefd? En hoe zit dat met onze buurlanden Luxemburg en Duitsland? Wist u dat er in Engeland ook wijn wordt geproduceerd? Recent heeft zelfs een mousserende wijn uit Engeland alle bekende champagnes verslagen op een wijnconcours. Wist u dat wijnbouw in de landen van Oost-Europa al eeuwen terug gaat? Heeft u ooit gehoord van de Stierenbloed uit Hongarije?

Na de landen van Oost-Europa bekijken wij de landen in het Middellandse Zeegebied, waarna wij de oversteek wagen en in de Verenigde Staten weer aan land gaan. Hierna zult u nader kennismaken met Chili, Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Om vervolgens onze reis af te sluiten met de opkomende landen zoals China en India. Wat kunnen wij verwachten van deze landen en hoe heeft men in deze landen de wijnbouw georganiseerd.

Kortom, de cursus Wijnkennis is een ideale cursus, zowel voor beroeps- als voor hobbydoeleinden.

GETUIGSCHRIFT

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Wijnkennis in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Dhr. A. Kool.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Wijnkennis volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
6 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Wijnkennis heeft u geen speciale vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de cursus Wijnkennis heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% van het lesgeld aan uw werkgever (afhankelijk van de grootte van de onderneming).

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Wijnkennis €170
of 6 x €28.40
€142
of 6 x €23.70

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.