ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Bierkennis

Bierkennis

  • Ideaal voor elke bierliefhebber.
  • Ideaal als u in de horeca werkzaam bent.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • U studeert thuis in eigen tempo.
  • Geen specifieke vooropleiding vereist.

Bierkennis

Bent u een liefhebber van bier en wilt u hier meer kennis over opdoen? Vooraleer u een pintje krijgt geserveerd, is er heel wat aan voorafgegaan. Van de ingrediënten tot het schenken van bier en het combineren met gerechten: u maakt kennis met de boeiende wereld van het bier. Zo leert u hoe de smaak van uw favoriete (speciaal)bier tot stand is gekomen.

Deze cursus is geschikt voor medewerkers in de horeca die hun cliënteel correct willen informeren. Het is echter ook interessant voor liefhebbers van bier die hun kennis graag willen uitbreiden.

PROGRAMMA

De cursus bestaat uit 10 lessen. Alle lessen kennen eenzelfde opbouw. Na een korte inleiding gaat u aan de slag. De leerstof wordt u in een overzichtelijke volgorde aangeboden. U hoeft dus niet telkens te zoeken in het cursusmateriaal of voortdurend door boeken te bladeren. Naast de lesstof zijn er ook huiswerkopgaven opgenomen in de les.

In de eerste les kijken we naar de geschiedenis van bier en naar de basis voor een indeling in grondstoffen. In de volgende les krijgt u achtergrondinformatie over het brouwproces. Hierna leest u meer over het proeven van bier en doet u enkele testjes waarbij u uw smaakpapillen aan het werk zet. Natuurlijk kijken we ook naar het effect van alcohol op de gezondheid en naar verantwoord alcoholgebruik.

Na de les over proeven starten we met onze reis door de wereld van bier. Als eerste kijken we naar de verschillende biersoorten en naar de productie van bieren uit België. Natuurlijk kijken we ook naar de bekendste biersoorten en merken en naar de geschiedenis van enkele brouwerijen. Na België zullen wij onze reis binnen Europa vervolgen en nemen we onder andere een kijkje in Duitsland, Nederland en Engeland.

Net als bij wijn en sterke dranken zijn ook de grondstoffen en de productie van bier onderhevig aan de Europese wetgeving. Dit komt in onze cursus aan bod. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de ontvangst, opslag en verkoop van bier. Wat natuurlijk in deze cursus niet mag ontbreken, is zelf bier brouwen.

Na het volgen van de NHA cursus Bierkennis mag u zichzelf een bierkenner noemen. Wist u dat er in plaats van een bijpassend wijntje steeds meer bier geschonken wordt in restaurants? U zult als horecamedewerker of bierliefhebber met uw bierkennis snel uit een ander vaatje tappen!

GETUIGSCHRIFT

U kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma 'Bierkennis'. Een getuigschrift kunt u aanvragen als u regelmatig uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

 

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Bierkennis in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Dhr. J. Goeminne

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Bierkennis volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Cursusduur
3 maanden bij een gemiddeld tempo van  3 à 4 lessen per maand. Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo.

Lesgeld
De maandelijkse termijnen vindt u op de losse bijlage.

Vooropleiding
Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken
Voor de cursus Bierkennis heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% van het lesgeld aan uw werkgever (afhankelijk van de grootte van de onderneming).

Vragen?
Bel gerust voor een deskundig en vriendelijk antwoord op al uw vragen naar: 03/2575191 of stuur ons een e-mail (info@nha.be).

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Bierkennis €179
of 3 x €59.70
€149
of 3 x €49.70
  begeleiding via internet mogelijk  

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.