ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Medisch Secretaresse

  • Verantwoordelijke, representatieve baan.
  • Behaal het NHA instituutsdiploma.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

Opleiding Medisch Secretaresse

Deze opleiding Medisch Secretaresse bereidt u voor op een verantwoordelijke baan in de boeiende medische wereld. Een medisch secretaresse is een duizendpoot. Niet alleen verricht de medisch secretaresse veel afwisselende werkzaamheden, maar ze heeft bovendien een representatieve functie. Als medisch secretaresse kunt u bijvoorbeeld gaan werken in het ziekenhuis op de consultaties ter ondersteuning van het spreekuur van de medisch specialist, het medisch archief of op een verpleegafdeling in het ziekenhuis. Niet alleen in ziekenhuizen is behoefte aan goed opgeleide medische secretaresses. U kunt bijvoorbeeld ook aan de slag bij speciale klinieken, (huis)artsenpraktijken en woonzorgcentra.

Studieprogramma

1) Secretariaatsvaardigheden

In dit onderdeel leert u een aantal belangrijke vaardigheden die u absoluut moet beheersen, zoals het soepel laten verlopen van afspraken en telefoontjes, het aannemen van boodschappen en vooral het goed organiseren van de verschillende werkzaamheden.

2) Medische administratie

Dit onderdeel behandelt de meest voorkomende administratieve processen in een artsenpraktijk en ziekenhuis. U leert hoe u gegevens kunt verzamelen en rapporteren, wat de onderdelen zijn van een (elektronisch) patiëntendossier en op welke manier een medisch dossier en archief moeten worden beheerd. Daarnaast worden verschillende settings binnen de zorgsector, zoals (huis)artsenpraktijkvormen en soorten ziekenhuizen behandeld. Tot slot wordt er ingegaan op de Belgische ziekenhuisfinanciering en -registratie.

3) Organisatie van de gezondheids- en welzijnszorg

U leert in dit onderdeel werken met de sociale kaart van Belgë. Hierdoor wordt u op de hoogte gesteld van diverse wet- en regelgevingen en klachtenafhandeling. Ook het geven van voorlichting aan een patiënt komt aan bod.

4) Nederlandse correspondentie

Om op een juiste manier een aantekening of verslag te maken of een brief op te stellen is het onderdeel Nederlandse correspondentie zeer belangrijk. Er wordt ook ingegaan op het notuleren van vergaderingen en het opstellen van een medisch verslag of brief volgens de BNB-normen.

5) Medische terminologie

In de medische terminologie leert u de vaktermen en uitdrukkingen uit de medische wereld. Met dit onderdeel krijgt u meer kennis over de bouw (anatomie) van het menselijk lichaam en de werking (fysiologie). Het is belangrijk dat u de belangrijkste medische terminologie per stelsel leert kennen zodat u deze correct kunt gebruiken in brieven, verslagen en andere medische documenten. Dankzij de opgedane kennis begrijpt u zaken sneller en communiceert u gemakkelijker en professioneler.

6) Pathologie

In deze module pathologie, ook ziekteleer genoemd, leert u per stelsel over de verschillende ziektes en aandoeningen met bijhorende verschijnselen. Ook de bijhorende onderzoeken die gesteld worden om tot een diagnose te koemn en de daaruit vloeiende therapieën worden in deze module behandeld.

Met het diploma Medisch Secretaresse van NHA op zak bewijst u over alle benodigde vakkennis te beschikken die nodig is om als medisch secretaresse aan de slag te gaan!

Diploma

U kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma Medisch Secretaresse.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u regelmatig uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo

U ontvangt de complete cursus Medisch Secretaresse in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in vier zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Mevr. S. Hellemans.
Mevr. V. Ghys.

Mevr. I. Lambrecht.
Mevr. G. Tielens

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Medisch Secretaresse volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd

Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor de opleiding Medisch Secretaresse is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken

Voor de studie Medisch Secretaresse heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap

Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Medisch Secretaresse €499
of 12 x €41.60
€399
of 12 x €33.30

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.