ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

opleiding dierenartsassistent

Dierenartsassistent

  • Zeer praktijkgerichte cursus.
  • Studeer voor een afwisselende job.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Studeer in uw eigen tempo.

Opleiding dierenartsassistent

Net als mensen worden dieren wel eens ziek. Ook zij hebben dan medische zorg nodig. Mensen leven al sinds de oudheid samen met dieren en we raken ook aan ze gehecht. Heeft u een hart voor dieren? Wilt u dieren professionele zorg bieden wanneer ze dat nodig hebben? Dankzij de opleiding Dierenartsassistent kunt u dieren helpen en hun eigenaars adviseren over de verzorging, voeding en medicatie van hun dier.

Als dierenartsassistent bent u de rechterhand van de dierenarts. U ondersteunt hem of haar bij alle dagelijkse werkzaamheden. Omdat u met verschillende diersoorten werkt en assisteert bij verschillende medische handelingen is een werkdag nooit hetzelfde!

Dierenartsassistent - opleiding met veel afwisseling

Met de opleiding Dierenartsassistent bereid u zich voor op een afwisselende job in de dierenzorg. Haalt u voldoening uit het verzorgen van dieren én het geruststellen van hun eigenaars, dan kunt u het verschil maken als dierenartsassistent!

PROGRAMMA

U doet in deze boeiende cursus alle nodige kennis op die een dierenartsassistent hoort te kennen. De cursus neemt u stap voor stap mee in uw leerproces, zonder u te overladen met informatie. U leert in deze praktijkgerichte cursus onder andere:

Hoe dierenlichamen werken
Waar zit het hart bij een hond? Hoe werkt het spijsverteringsstelsel van een konijn of paard? Dit zijn slechts enkele onderwerpen waarop de cursus dierenartsassistent uitgebreid ingaat.

Zieke dieren herkennen
Zoals mensen soms kribbig zijn bij pijn, zo kunnen dieren bij ziekte ook geïrriteerd zijn, of zelfs agressief worden en aanvallen. De cursus behandelt daarom uitgebreid ziekteleer, waarin onder andere bacteriën, virussen, schimmels, parasieten, protozoën, prionen en zoönosen worden toegelicht.

Onderzoekstechnieken toepassen
Technieken zoals bloed afnemen, urineonderzoek en röntgenfotografie worden helder in beeld gebracht waardoor deze kunnen worden toegepast in de praktijk.

Veilig en hygiënisch werken
Omdat de dierenartsassistent dagelijks met veel bacteriën in aanraking komt, is het goed omgaan met gesteriliseerde instrumenten en apparaten in de laboratoriumruimte erg belangrijk.

Medicijnen en voeding kennen
U leert in deze praktische cursus hoe u veilig omgaat met medicijnen, welke medicijnwetgeving geldt en hoe u de voorraad goed moet beheren. Bovendien verneemt u alles over voeding voor verschillende diersoorten.

Met de eigenaars van de dieren omgaan
U bent vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten die u om advies zullen vragen, bijvoorbeeld over medicijngebruik of voeding. Ook leert u hoe u klanten telefonisch te woord staat, hoe u omgaat met boze klanten en hoe u slecht nieuws brengt wanneer dit nodig is.

Deze uitgebreide, professionele cursus behandelt de vele aspecten van het beroep van de dierenartsassistent. U kunt meteen aan de slag in een dierenkliniek of dierenpraktijk!

DIPLOMA

U kan examen doen voor het instituutsdiploma.

Een Getuigschrift kan u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de cursus Dierenartsassistent in vier zendingen (studie-eenheden) thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor studeren met hulp, staat u er dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. Sofie Van den Berghe.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Dierenartsassistent volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Cursusduur:
12 maanden bij een gemiddeld tempo van 3 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.

Vooropleiding:
Voor de cursus Dierenartsassistent is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken:
Voor de cursus Dierenartsassistent heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap:
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

Studietijd:
Per les moet u rekenen op 4 uur.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?

Bel gerust voor een deskundig antwoord op al uw vragen naar 03/257 51 91.Of e-mail: info@nha.be

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Dierenartsassistent €349
of 12 x €29.10
€299
of 12 x €25.00

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.